ДГ "Радост"
Детска градина в село Йоаким Груево

Материална база

Сградата, в която се помещава детска градина „Радост“, е специално построена за целта и е съобразена с всички хигиенно-санитарни изисквания.

Налице са всички  необходими условия за правилно отглеждане и възпитание на децата и провеждане на качествено и  пълноценно протичане на педагогическия процес.

В ДГ „Радост“ се отглеждат и възпитават деца в четири градински и една яслена група. Всяка възрастова група е разположена в собствено помещение, състоящо се от  просторна, слънчева и много добре обзаведена занималня, спално помещение, офис за разпределяне на храната на децата, съблекалня с гардеробче за всяко дете и  санитарно-хигиенно помещение.  

Градината има прекрасен обширен, богато озеленен двор с площадки за игри и спорт за всяка група. 

Градината разполага с музикален салон, оборудван с детски музикални инструменти и гардеробна с костюми за всеки повод и празник.

За ситуациите по физическо възпитание, децата имат на разположение просторен физкултурен салон, разполагащ с различни уреди и пособия съобразени с възрастовите изисквания.

В детската градина е обзаведен модерен ресурсен кабинет, който ежедневно е на разположение на съответните специалисти.

Градината разполага със собствена кухня и предлага на своите възпитаници разнообразна и здравословна храна.  Кухненският блок е съвременно оборудван с всичко необходимо за правилното и полезно приготвяне на храната.

Детската градина разполага с медицинският кабинет, който е оборудван с всичко необходимо за първа помощ и грижа за здравето на децата.